Кулеба у Празі зустрінеться з Ліпавським - обговорять підготовку «Форуму для України»

Кулеба у Празі зустрінеться з Ліпавським - обговорять підготовку «Форуму для України»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський проведе переговори з головою української дипломатії Дмитром Кулебою у понеділок, 28 серпня, у Празі.

Про це повідомляє Radio Prague International з посиланням на пресреліз МЗС Чехії, передає Укрінформ.

Після двосторонньої зустрічі з Ліпавським Кулеба виступить перед головами посольств Чехії в рамках зустрічі послів, що щорічно проводиться.

У ході зустрічі йтиметься про продовження всебічної підтримки України з боку Чехії та широкого чесько-українського співробітництва, включаючи підготовку «Форуму для України» та парламентського саміту міжнародної Кримської платформи у жовтні 2023 року в Чехії. Платформа поєднує національні та міжнародні зусилля щодо відновлення територіальної цілісності України та звільнення півострова від російської окупації.

Читайте також: Чехія підготує програму добровільного повернення українських біженців

На зустрічі також буде порушено тему підтримки українського мирного плану на міжнародному рівні та перспективи європейської інтеграції України.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр і міністр внутрішніх справ Чеської Республіки Віт Ракушан заявляв раніше, що Чехія домагається, щоб Україна мала повноцінного посла в Празі після того, як понад рік тому останній посол України в ЧР Євген Перебійніс обійняв посаду заступника міністра закордонних справ України.

Фото: Фейсбук Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-