Зеленський подякував Трюдо за виступ на Кримській платформі і підтримку України у війні

Зеленський подякував Трюдо за виступ на Кримській платформі і підтримку України у війні

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та подякував за виступ на саміті Кримської платформи і постійну підтримку України у війні.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Дружній дзвінок з Джастіном Трюдо. Велике спасибі за сьогоднішні щирі привітання та потужну промову на саміті Кримської платформи", - написав Президент.

За його словами, Канада була однією з перших, хто визнав незалежність України, і продовжує бути серед лідерів підтримки в ці важкі часи.

Відео телефонної розмови лідерів двох країн викладено у Телеграмі Президента.

Трюдо запевнив, що Канада завжди підтримуватиме Україну, скільки б часу на це не знадобилося.

Зеленський, у свою чергу, зазначив, що наші країни є близькими друзями та сильними партнерами, і з 1991 року, і у ці важкі часи ми продовжуємо бути разом.

Президент також наголосив, що розраховує на зустріч з Прем'єром Канади найближчим часом.

Читайте також: Дзвіницю парламенту Канади підсвітили жовтим і синім

Трюдо відповів, що також з нетерпінням чекає на неї. Він висловив жаль, що Зеленського не буде на саміті G20, але запевнив, що усі країни говоритимуть про Україну на цій зустрічі і шукатимуть шляхи подальшої підтримки українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Трюдо привітав українців з Днем Незалежності і запевнив, що Канада завжди підтримуватиме Україну в обороні свободи, незалежності й демократії.

Трюдо під час виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи повідомив, що Канада запровадила додаткові санкції проти осіб та компаній, відповідальних за агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-