Законопроєкти МВС щодо внутрішньої безпеки України після завершення війни готові - Клименко

Законопроєкти МВС щодо внутрішньої безпеки України після завершення війни готові - Клименко

Укрінформ
Ті законопроєкти щодо внутрішньої безпеки України після завершення війни, які розробляло Міністерство внутрішніх справ, уже готові, частина з них вже рекомендована до розгляду.

Про це глава МВС Ігор Клименко сказав в інтерв’ю «Цензор.нет», передає Укрінформ.

«Портфель безпекових проєктів у нас нині нараховує близько 20 законопроєктів. Вони вже всі готові. Частину розглянуто в комітетах Верховної Ради й рекомендовано для розгляду в залі, а ще частину поки розглядають у комітетах», - сказав Клименко.

За його словами, ці законопроєкти стосуються роботи поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій і органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Інтерпол за час війни показав себе як організація, що грається в політику - Клименко

«Наприклад, питання відеоспостереження в населених пунктах. Бо це безпека наших громадян. Питання в тому, хто має доступ до цієї інформації? Він повинен бути винятково під логіном. Тобто, всі, хто заходить і дивиться інформацію або її скачує, мають бути ідентифіковані. Щоб ні в кого не було змоги самовільно подивитись цю інформацію і комусь передати. Ми хочемо це чітко унормувати», - зазначив Клименко.

Міністр поінформував, що у цій же парадигмі знаходиться і відкриття аналітичного і ситуаційного центру МВС, який узагальнюватиме й аналізуватиме всю інформацію, яка надходить туди впродовж доби, а потім надаватиме відповідні рекомендації для органів правопорядку для прогнозування тих чи інших безпекових ситуацій у державі.

«Це стосуватиметься надзвичайних подій, безпеки на дорогах, рівня криміналітету, пожеж в екосистемах. Також це буде стосуватись соціальних настроїв у країні й деяких підбурювачів до дестабілізації з кримінального світу, які намагатимуться отримати свій зиск із тих соціально-економічних проблем, які можуть бути в нашій державі», - зазначив керівник МВС.

Читайте також: Складність мінування українських територій щодня зростає - МВС

За його словами, у міністерстві відібрали 20 найкращих працівників-аналітиків, які у вересні пройдуть у Великій Британії відповідне навчання. Це системні аналітики, які будуть прогнозувати ситуацію.

Клименко зазначив, що це стосуватиметься також питань розмінування територій, боротьби з наркозлочинністю.

Як повідомлялося, 1 серпня Клименко заявив, що Міністерство внутрішніх справ готує до 20 законопроєктів щодо внутрішньої безпеки України після завершення повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-