Складність мінування українських територій щодня зростає - МВС

Складність мінування українських територій щодня зростає - МВС

Укрінформ
Складність мінування територій України день у день зростає.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував в інтерв’ю «Цензор.нет», передає Укрінформ.

«Складність замінування з кожним днем все вище і вище. Є, наприклад, послідовне замінування, коли техніка наїжджає або солдат наступає на одну міну, а вибухає одночасно ще якась кількість на лінії. Тому дуже багато чинників, які впливатимуть на терміни виконання цієї роботи (розмінування територій – ред.)», - заявив Клименко.

За його словами, якщо будуть наявні технічне оснащення і люди, які вміють розміновувати, то відповідні спеціалісти розмінують територію України досить швидко. «Я б так сміливо сказав, що за 10 років маємо розмінувати десь 80% територій нашої держави», - сказав Клименко. Міністр погодився з тим, що це оптимістичний прогноз, але заявив, що відповідні фахівці потенційно можуть це зробити, враховуючи сучасні технології.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні близько тисячі переносних зарядів для дистанційного розмінування

«Що стосується контрольованої на сьогодні частини нашої держави, то абсолютно природно, що ми встигнемо провести це розмінування відносно досить швидко. Умова – велика кількість наших саперів і Збройних сил, піротехніків ДННС, вибухотехніків Національної поліції», - поінформував глава МВС.

Він зазначив, що ці підрозділи постійно набирають людей, а також отримують спецтехніку для розмінування від міжнародних партнерів.

За його словами, усі, кого долучено до розмінування, працюють у дві зміни. «Одна зміна може бути два тижні або місяць-півтора. Тобто частина людей перебувають у себе в регіонах, інша – їде в області, де потрібно проводити розмінування», - заявив Клименко.

Читайте також: Розмінування Чорного моря є спільним викликом чотирьох країн – Резніков

За його даними, МВС отримує і машини механізованого розмінування. «Їх у нас уже більше десятка працює. За розрахунками нам потрібно їх бодай близько сотні», - сказав міністр.

Як повідомлялося, Україна домовилася з британською неурядовою організацією Mines Advisory Group про співпрацю в розмінування об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-