Путін ніколи не пробачає власний страх - Подоляк про ймовірну загибель Пригожина

Путін ніколи не пробачає власний страх - Подоляк про ймовірну загибель Пригожина

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що у Росії нині починаються смутні часи з дивними смертями представників путінського клану.

Про це він заявив у коментарі, переданому Укрінформу.

«У Росії, поза сумнівом, починаються смутні часи, коли підозріливість буде реалізовуватися через дивні смерті представників путінського клану», - заявив Подоляк.

За його словами, необхідно почекати остаточного підтвердження загибелі ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, проте вже зараз можна говорити про кілька важливих висновків.

«Єдина зацікавлена особа – тільки російський диктатор. Путін ніколи не пробачає власний страх. Тим більше він не пробачає масштабне публічне приниження, замішане до того ж на особистій зраді вчорашнього фаворита. А Путін, нагадаю, був надзвичайно наляканий в червні 2023, коли Пригожин організував марш на Москву», - вважає Подоляк.

Читайте також: Подоляк: Будь-які домовленості з Росією призведуть лише до наступного етапу агресії

Він переконаний, що Путін під час заколоту Пригожина усвідомив відсутність силової вертикалі й контролю.

«Пригожинський заколот, хоч і провалився, однозначно і блискавично знищив усі міфи, які створював російський президент роками – міф про свою силу, міф про всюдисущих силовиків, які тотально контролюють вагнерівців, міф про лояльність еліт, мів про власну електоральну популярність», - підкреслив радник очільника ОП, додавши, що ой заколот, найголовніше, показав, у тому числі й західним елітам, що Путін уміє істерично боятися, панікувати, швидко тікати і ховатися.

На думку Подоляка, у Пригожина не було жодного шансу вижити, адже зупинивши за 200 км від Москви власний заколотницький марш, він підписав собі смертний вирок.

Читайте також: Росіяни затоплюють пороми, щоб захистити Кримський міст – розвідка

«Путін у класичній російській традиції зробив це максимально демонстративно, показово і своєчасно. Тим самим він намагається і компенсувати страхи, пережиті у червні, та частково відновити репутацію, повернути контроль над елітами, показавши їм, що буде за прояв будь-якої нелояльності», - відзначив даник керівника Офісу глави держави.

Як повідомлялося, росЗМІ поширили інформацію, що в літаку, який розбився в Тверській області, серед пасажирів був Євген Пригожин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-