Під час війни неможливо провести вибори із дотриманням усіх критеріїв – Корнієнко

Під час війни неможливо провести вибори із дотриманням усіх критеріїв – Корнієнко

Укрінформ
Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну неможливо провести вибори із дотриманням усіх критеріїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв'ю NV.

«Зараз неможливо якісно з дотриманням всіх критеріїв провести вибори, тому що є дуже багато проблем безпекових», – зазначив він.

За словами першого віцеспікера, це стосуються не лише голосування, а й самого виборчого процесу — рівні умови, рівна агітація, рівний доступ до різних агітаційних ресурсів.

Корнієнко висловив думку, що неможливо технічно провести день виборів на частині прифронтової та на тимчасово окупованій території України.

Окрім того, він зауважив, що мінімум три великі категорії громадян, «які зараз складають половину, а то й більше населення країни виборчого віку» (тимчасово переміщені громадяни за кордоном, внутрішньо переміщені особи та військові), наразі не мають можливості ні балотуватися, ні голосувати.

«Їм, окрім того, що дуже важко буде проголосувати, дуже важко буде взяти участь в передвиборчій кампанії в якості кандидатів», – додав перший заступник Голови ВР.

Читайте також: Вибори в Україні мають відбутися після завершення воєнного стану - Стефанчук

Корнієнко також зазначив, що згідно з різними опитуваннями, близько 30−50% населення вважає, що в наступній владі, в наступному парламенті зокрема, мають бути військові і представляти їхні інтереси.

Водночас перший віцеспікер ВР поінформував, що він вважає, що вибори наразі не на часі. За його словами, таку саму позицію мають і в Офісі Президента.

Як повідомляв Укрінформ, представник Президента у Верховній Раді, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що жодних дискусій чи обговорень щодо проведення виборів в Україні під час дії правового режиму воєнного стану не ведеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-