Кулеба про кандидатів у посли: З понад тисячі заявок ми відібрали шістнадцять

Кулеба про кандидатів у посли: З понад тисячі заявок ми відібрали шістнадцять

Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про завершення співбесіди з 16 кандидатами у посли, які пройшли перший в історії відкритий набір послів.

Про це він написав в Інстаграмі, передає Укрінформ.

За його словами, відбір почався у березні цього року.

«Ми отримали та опрацювали величезну кількість заявок, загалом 1104. 30% з них подали представники ділових кіл, 12% - науковці та викладачі, 7% - ветерани, військові, сектор безпеки та оборони, 7% - чинні та колишні дипломати. А також адвокати та правозахисники, громадянське суспільство, медійники, представники місцевого самоврядування, держслужбовці та інші», - розповів міністр.

Читайте також: Кулеба: Після зустрічі у Джидді рухаємося в напрямку Глобального саміту хорошими темпами

За його словами, відкритий набір передбачає надзвичайно ретельну перевірку кожної кандидатури. Тому шлях від оголошення збору заявок до відбору кандидатів виявився достатньо довгим.

«І саме тому з понад тисячі заявок ми відібрали шістнадцять. Але це дійсно кваліфіковані, мотивовані, дуже потужні кандидати. Далі я поінформую Президента про результати відкритого відбору», - повідомив Кулеба, додавши, що не може розповідати про конкретних кандидатів, доки вони не пройшли решту стадій процесу.

Читайте також: Дмитро Кулеба обговорив із секретарем Ліги арабських держав експорт зерна

«Але вже зараз можу запевнити, що це кращі з кращих, адже конкурс був, по суті, 69 людей на місце. Дуже різні люди, але всі досягли успіхів у своїх сферах і мають амбіцію та здатність бути корисними Україні. Робота посла — фахова та відповідальна, тому і вимоги такі високі», - написав глава МЗС.

Він наголосив, що перед українською дипломатією стоять надзвичайно складні, амбітні та масштабні завдання.

«Склад дипломатичної служби потрібно посилювати та розширювати, особливо у Африці та Азії. Потребуємо також більше фахових кандидатів, які знають, як залучати інвестиції та просувати експорт. Все це за рахунок як кадрових дипломатів, так і фахівців, знайдених поза межами дипломатичної системи. Рухаємося далі», - підсумував він.

Читайте також: Кулеба обговорив з Блінкеном кроки щодо підтримки Формули миру і надання ATACMS

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 серпня провів зустріч з українськими послами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-