Данілов – про вибух у порту Туреччини: Треба дочекатися офіційної позиції Анкари

Данілов – про вибух у порту Туреччини: Треба дочекатися офіційної позиції Анкари

Укрінформ
Потрібно дочекатися офіційної позиції Туреччини щодо вибуху в порту Деріндже, і її необхідно сприйняти за первинну та остаточну.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував Секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання, чи цей вибух пов'язаний з питанням зернового коридору, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба дочекатися офіційної позиції Анкари з цього приводу. Треба розуміти, що зараз там іде, я більш ніж впевнений, ретельне з’ясування стосунків, чому так сталося і що саме було причиною того вибуху, який стався на території Туреччини», - заявив він.

Читайте також: США не послаблять тиск на Росію щодо повернення до «зернової угоди» - Держдеп

Данілов вважає, що у Туреччині є велика кількість досвідчених фахівців, які у дуже короткий проміжок часу дадуть відповідь на питання, чи це була якась закладена вибухівка, чи щось інше.

«Я думаю, що ми точно почуємо остаточну версію турецької сторони, яку ми маємо сприйняти за первинну і остаточну», - переконаний Секретар РНБО.

Відповідаючи на питання про можливу зустріч наприкінці серпня президентів Туреччини і РФ Реджепа Тайїпа Ердогана і Володимира Путіна, яка могла б внести ясність у майбутнє зернового коридору, він відзначив, що це - стара історія, коли росіяни пхають свого носа скрізь, де тільки можливо.

Данілов нагадав, що в України не було домовленості щодо зернового коридору з РФ – наша держава домовлялася з ООН і Туреччиною з цього приводу.

«Ми продовжуємо цю роботу. І питання шантажу РФ, яка шантажує весь світ голодом – це одне з питань, яке так само розглядалося під час тих зустрічей, які відбувалися і у ці вихідні, і відбуваються майже кожного дня із залученням наших представників, які займаються міжнародною політикою. Це вже питання світової безпеки, і шантаж РФ має бути зупинений», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Світові ціни на пшеницю зростуть ще на 25-30% - депутат

Як повідомлялося, внаслідок пожежі, яка сталася у понеділок у промисловій зоні Адани, що на південному сході Туреччини, від вогню постраждали 18 підприємств та офісів.

За інформацією губернатора провінції Коджаелі Седдара Явуза, унаслідок вибуху в порту Деріндже, що на північному заході Туреччини, постраждали 12 людей, і троє з них перебувають у важкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-