У Раді напрацьовують пропозицію щодо автоматичного визнання особи доброчесною

У Раді напрацьовують пропозицію щодо автоматичного визнання особи доброчесною

Укрінформ
Комітет ВР з питань антикорупційної політики напрацьовує пропозицію щодо автоматичного визнання людини доброчесною за умови відсутності зауважень до її декларації від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань антикорупційної політики, представник фракції «Голос» Ярослав Юрчишин.

«Одна з пропозицій, яку ми зараз напрацьовуємо, передбачає таке: якщо НАЗК не висловлює зауважень до декларації публічного діяча впродовж певного періоду, то людина автоматично визнається доброчесною», - розповів Юрчишин.

На думку народного депутата, це дозволить людині, яка, наприклад, завершила роботу в держустанові, під час працевлаштування до міжнародної чи вітчизняної великої компанії стверджувати, що вона доброчесна, відповідальна і за роки держслужби питань з приводу зловживання у держави до неї не виникало.

Читайте також: Ярослав Юрчишин, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики

«Переконаний, що такий крок стане важливим результатом роботи системи декларування», - резюмував політик.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада може ухвалити закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану (№9534) вже у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-