У Раді зареєстрували постанову про складання мандата депутатом Холодовим

У Раді зареєстрували постанову про складання мандата депутатом Холодовим

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Холодова.

Відповідний документ №9575 оприлюднено на сайті парламенту, передає Укрінформ.

«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України Верховна Рада України постановляє припинити достроково повноваження народного депутата України Холодова Андрія Івановича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, політична партія «Слуга народу», у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень», - йдеться в проєкті постанови.

На сайті також зазначається, що Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради розглянув заяву Холодова про складання мандату і офіційно зареєстрував відповідну постанову, згідно з якою парламенту пропонується припинити його повноваження депутата у зв’язку з особистою заявою.

Читайте також: Із фракції «Слуга народу» за час каденції пішли або виключили 17 депутатів – Арахамія

Депутат Верховної Ради від фракції «Голос» Ярослав Железняк у своєму Телеграмі повідомив, що ця постанова має бути проголосована парламентом вже цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня стало відомо, що Холодов вирішив скласти мандат. За даними ЗМІ, Холодов з січня поточного року виїхав за кордон, де начебто розбудовує сімейний бізнес. З того часу народний депутат не відвідує засідання парламенту.

Читайте також: До Ради надійшла заява депутата Холодова про складання мандата

27 липня Рада достроково припинила повноваження депутата від фракції «Слуга народу» Юрія Арістова, який відпочивав на Мальдівах під час війни.

Центральна виборча комісія визнала обраним депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу» Наталію Локтіонову замість Арістова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-