Сеул розглядає можливість участі в переговорах щодо Формули миру в Саудівській Аравії

Сеул розглядає можливість участі в переговорах щодо Формули миру в Саудівській Аравії

Укрінформ
Уряд Південної Кореї розглядає можливість участі представника Сеула в багатосторонніх переговорах щодо принципів миру в Україні, які пройдуть цими вихідними в Саудівській Аравії.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомляє Yonhap.

Корейський уряд розглядає можливість направлення на зустріч у Джидду високопоставленого чиновника Офісу з національної безпеки при президентові Республіки Корея.

Спостерігачі кажуть, що участь Сеула у зустрічі може свідчити про його зростаючу дипломатичну участь в українському питанні.

Читайте також: Держдеп: Переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру – це початок процесу

Видання нагадує, що минулого місяця президент Південної Кореї Юн Сок Йоль під час візиту до Києва та зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Корея надасть пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та відновлення в рамках Ініціативи миру та солідарності в Україні.

Згідно з цією ініціативою, Південна Корея заохочуватиме ключові країни, що розвиваються, взяти участь у саміті Формули миру, направленому на вироблення підходів до реалізації запропонованих Зеленським 10 пунктів, які включають, зокрема, виведення російських військ із території України.

Читайте також: У Пекіні пообіцяли відповісти пізніше, чи візьмуть участь у зустрічі в Саудівській Аравії

Як повідомляв Укрінформ, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-