Держдеп: Переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру – це початок процесу

Держдеп: Переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру – це початок процесу

Укрінформ
Сполучені Штати сприймають заплановані переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру в Україні як початок процесу, оскільки для встановлення справжнього миру потрібна готовність передусім Росії бути частиною мирної дипломатії.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це ще початок процесу. Не забувайте, в Україні досі тривають бойові дії, і щоби відбувся мирний процес, Росія повинна показати, що вона готова вступити в мирні переговори, але вона цього не зробила», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Формула миру: зустріч відбудеться 5-6 серпня у місті Джидда в Саудівській Аравії

Він підтвердив, що американська делегація також візьме участь у запланованій зустрічі, про склад якої офіційно буде повідомлено пізніше цього тижня.

Водночас, за його словами, в Вашингтоні не очікують прийняття кардинальних рішень на переговорах у Саудівській Аравії.

«З нашої точки зору, це шанс для країн світу почути Україну напряму. І вочевидь, ми сподіваємося, що кожна країна світу підтримає позицію України, і кожна країна світу займе таку позицію, як і ми, що територіальну цілісність і суверенітет України потрібно поважати», - додав Міллер.

Читайте також: США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру - Держдеп

У цьому контексті він зазначив, що коли американська сторона веде розмови з іншими країнами, вона заохочує їх прийняти цю точку зору.

Як повідомляв Укрінформ, керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив, що стратегія України щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського має три рівні.

Перший – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, для докладного розгляду кожного з пунктів Формули миру.

Читайте також: У Пекіні пообіцяли відповісти пізніше, чи візьмуть участь у зустрічі в Саудівській Аравії

Другий – переговори в Саудівській Аравії на рівні радників з нацбезпеки та політичних радників «з метою пошуку оптимальних формулювань та механізмів імплементації українського мирного плану».

Третій - установчий Глобальний саміт миру з лідерами держав, на якому відбудеться імплементація Формули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-