У Пекіні пообіцяли відповісти пізніше, чи візьмуть участь у зустрічі в Саудівській Аравії

У Пекіні пообіцяли відповісти пізніше, чи візьмуть участь у зустрічі в Саудівській Аравії

Укрінформ
Китай готовий працювати з міжнародним співтовариством над пошуком політичного врегулювання «української кризи» та продовжувати відігравати конструктивну роль для деескалації ситуації в Україні.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС КНР стосовно зустрічі по українській Формулі миру в Саудівській Аравії у місті Джидда, наданій офісом прессекретаря відомства на запит кореспондента Укрінформу.

«Позиція Китаю з українського питання послідовна і чітка. Її суть полягає у відстоюванні миру та сприянні переговорам і політичному врегулюванню кризи», - зазначено в повідомленні.

«Китай готовий працювати з міжнародним співтовариством та продовжувати відігравати конструктивну роль для полегшення ситуації», - йдеться у відповіді речника.

Стосовно можливої участі представника Пекіна в зустрічі у Саудівській Аравії в офісі речника пообіцяли надати відповідь пізніше.

Читайте також: Стратегія України щодо імплементації Формули миру має три рівні - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

На зустріч запрошено представників майже 40 країн світу з Європи, Азії, Африки, Близького Сходу та Латинської Америки. Країні-агресорці Росії запрошення не направлялося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-