США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру - Держдеп

США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вітають ініціативу багатосторонніх переговорів щодо реалізації української Формули миру та мають намір узяти участь у цьому процесі.

Про це заявив на пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми підтримуємо саміт. Ми давно говорили, наскільки важливо, щоб Україна грала провідну роль, коли йдеться про будь-яке потенційне дипломатичне припинення цієї війни»,- сказав представник зовнішньополітичного відомства США у відповідь на запитання про зустріч у Саудівській Аравії.

За його словами, важливо, щоб країни, які досі не чули позиції України безпосередньо від неї, отримали б таку змогу.

Читайте також: Саудівська Аравія проведе мирні переговори щодо України без участі РФ

Міллер зазначив, що не може сказати, які саме країни братимуть участь у переговорах, однак підтвердив, що представники Сполучених Штатів приєднаються до цього процесу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівник ОП Андрій Єрмак оголосив про підготовку зустрічі в Саудівській Аравії на рівні радників глав держав з метою реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого й справедливого миру. Він зазначив, що ця зустріч стане проміжним етапом для узгодження Формули миру в Україні, яка потім обговорюватиметься на установчому глобальному саміті на рівні лідерів держав, який може відбутися до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-