Зеленський: Україна вже має готуватися до саміту НАТО у Вашингтоні, він може стати історичним

Зеленський: Україна вже має готуватися до саміту НАТО у Вашингтоні, він може стати історичним

Укрінформ
Україна вже має готуватися до саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні, який відбудеться наступного року.

На цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо НАТО. Нам вдалося змінити філософію відносин з Альянсом. Нарешті обговорюється, коли має бути запрошення для України в НАТО. Ми прибрали табу на такі розмови. Це важливо. Є усвідомлення, що Україна буде в НАТО. І це лише питання часу", – сказав Зеленський.

Джерело: ОП

Президент зазначив, що вже працює новий інструмент – Рада Україна-НАТО, причому як "інструмент інтеграції". Він нагадав, що перше робоче засідання Ради відбулось у відповідь на російську агресію проти глобальної продовольчої стабільності, тобто це практична співпраця. Глава Української держави наголосив, що це співробітництво постійно має бути таким.

Читайте також: Резніков прогнозує, що влітку наступного року Україну зможуть прийняти до НАТО

"Уже маємо починати готуватися до саміту НАТО у Вашингтоні. Саміт може стати історичним і для України, і для всіх наших союзників у НАТО, і це залежить абсолютно від усіх. І від всіх вас, шановні дипломати, хто працює заради України, від усіх в Альянсі. Безпека – це завжди спільні зусилля. І до грудня цього року ми маємо закласти фундамент таких спільних зусилля", – підкреслив Зеленський.

Він зауважив, що завдання послів у країнах НАТО працювати для консолідації усіх столиць Альянсу навколо пріоритетів спільної безпеки, адже саме в Україні здобувається безпека для континенту та загалом міжнародного порядку.

Для послів у решті країн світу Президент України поставив завдання – щоденно спростовувати російську дезінформацію, що нібито "перспектива членства України в НАТО була практичною і привела цією практикою до війни".

Читайте також: Резніков – про саміт НАТО у Вільнюсі: Це потужний крок уперед

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн НАТО на Вільнюському саміті 11 липня цього року оприлюднили підсумкове комюніке, в якому зазначається, що майбутнє України – в НАТО, і держава отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

На саміті НАТО у Вільнюсі також було оголошено про створення Ради Україна-НАТО, скасовано План дій щодо членства в Альянсі.

Окрім того, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Наступний саміт Організації Північноатлантичного договору відбудеться у 2024 році у Вашингтоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-