Питання незалежності САП залежить від парламенту - Костін

Питання незалежності САП залежить від парламенту - Костін

Ексклюзив
Укрінформ
Рішення про надання незалежності Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) має ухвалити парламент.

Про це зазначив в інтерв’ю Укрінформу генпрокурор Андрій Костін, відповідаючи на запитання, як він ставиться до того, щоб керівник САП отримав повноваження самостійно реєструвати кримінальні справи відносно народних депутатів.

“Наразі йде робота щодо посилення інституціональної спроможності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в тих напрямах, які не потребують внесення змін до законодавства. Це стосується в тому числі оцінювання діяльності прокурорів САП. Вже зараз ми можемо робити це без внесення змін до закону. А решта відноситься до компетенції парламенту. Наприклад, питання, хто вносить відомості по народних депутатах до ЄРДР. Якщо парламент за це проголосує - буде саме так”, - сказав він.

На зауваження, що профільний парламентський комітет відхилив законопроєкт №8402, який посилює незалежність САП, натомість утворив робочу групу зі створення нового законопроєкту, яка не діє, Костін сказав: ”Це питання парламенту. До речі, в згаданій вами робочій групі є і представники Офісу генпрокурора. Як і в інших робочих групах, яких багато. Ще раз хочу наголосити, що розширення повноважень САП – це здебільшого питання до суб’єктів законодавчої ініціативи”.

Читайте також: Під час перевірок прокурорів у прикордонних областях виявили 10 зрадників - генпрокурор

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань правоохоронної діяльності цієї зими відхилив законопроєкт №8402, який посилює незалежність САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-