«Люблінський трикутник» цілодобово працює для наближення перемоги України - глави МЗС

«Люблінський трикутник» цілодобово працює для наближення перемоги України - глави МЗС

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви звернулися з нагоди третьої річниці створення "Люблінського трикутника".

Як повідомляє Укрінформ, відповідне звернення Дмитра Кулеби, Збігнєва Рау та Ґабріелюса Ландсбергіса опублікувало МЗС України у Твіттері.

Очільники міністерств відзначили, що вони єдині в протидії російській агресії і поділяють спільне бачення майбутнього Європи з Україною як членом ЄС і НАТО.

“Польща та Литва з перших годин повномасштабного вторгнення повірили в перемогу України та блискавично відповіли. Сьогодні Люблінський трикутник працює цілодобово, щоб наблизити українську перемогу. І не тільки уряди. Мільйони поляків і литовців допомагають українським братам і сестрам”, - заявили глави МЗС Польщі та Литви.

Міністри наголосили, що за три роки "Люблінський трикутник" перетворився з міністерської ініціативи на цінний політичний форум і альянс, сприяючи розбудові сильнішої та стійкішої Європи.

Читайте також: Несправедливий мир в Україні заохотить Росію до подальшої агресії – глава МЗС Польщі

“Трикутник розширює співпрацю не лише в дипломатії, безпеці та обороні, а й у протидії дезінформації, енергетичній безпеці, транспорті та інших сферах. Люблінський трикутник набирає сили, і ми будемо його розвивати”, - підкреслили глави МЗС.

"Люблінський трикутник" – це дипломатична ініціатива, яка об'єднує Україну, Литву і Польщу. Декларацію про створення цього альянсу міністри закордонних справ країн-учасниць підписали 28 липня 2020 року в польському Любліні. У межах цього формату Варшава, Вільнюс та Київ співпрацюють у політичній, економічній, соціальній та культурній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-