Несправедливий мир в Україні заохотить Росію до подальшої агресії – глава МЗС Польщі

Несправедливий мир в Україні заохотить Росію до подальшої агресії – глава МЗС Польщі

Укрінформ
Росія намагається розпалити свою імперську війну проти України за допомогою економічних важелів. Не можна допустити несправедливого миру в Україні, оскільки це лише заохотить Кремль до подальшої агресії.

Про це під час дискусії в Раді безпеки ООН на тему України заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

“Росія вирішила розпалити свою імперську війну проти України, відновивши економічну агресію проти найбільш нужденних і вразливих суспільств Глобального Півдня”, - заявив Рау.

Він закликав усі сторони Чорноморської зернової ініціативи продовжувати виконання своїх зобов’язань щодо експорту українського збіжжя.

Читайте також: Кулеба проводить в ООН консультації з партнерами щодо виходу РФ із зернової угоди

Рау підкреслив, що проблема експорту українського зерна через дії Росії, як і підрив Каховської ГЕС і загроза, що виникає через окупацію Запорізької АЕС, показує, якими значними є наслідки російської агресії.

Він закликав, щоб будь-які заклики до миру спиралися на справедливі умови і фундаментальні принципи міжнародного права.

“Пам’ятаймо, що в будь-яких зусиллях щодо відновлення миру в Україні ми повинні пропонувати лише законні рішення, оскільки несправедливий мир чи заморожений конфлікт лише продовжать нестабільність, що заохотить (Росію – ред.) до подальшій агресії”, - підкреслив глава польської дипломатії.

Читайте також: Польща адекватно відреагує на можливий підрив росіянами ЗАЕС – Рау

Він висловив переконання, що вимогою до стабільного миру є притягнення усіх воєнних злочинців до відповідальності, оскільки в іншому випадку агресор відчуватиме заохочення до подальших агресивних дій.

“Світ має продовжувати підтримувати Україну, і це правильно. Ми рішуче закликаємо членів Ради безпеки ООН і всю сім’ю ООН продемонструвати рішучість у захисті фундаментальних принципів міжнародного порядку”, - наголосив Рау.

Як повідомлялося, глава польської дипломатії взяв участь у дискусії в Радбезі щодо війни в Україні, яку організовано за ініціативи Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-