Єрмак і Салліван продовжили консультації щодо безпекових зобов'язань для України

Єрмак і Салліван продовжили консультації щодо безпекових зобов'язань для України

Укрінформ
Керівник ОП Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, у межах постійного діалогу із союзниками Єрмак поінформував американську сторону про ситуацію на фронті та заходи, що реалізуються силами оборони задля звільнення українських земель від російських загарбників.

Він також розповів про нещодавні обстріли державою-терористом історичного центру Одеси та портової інфраструктури України й наголосив на необхідності посилення системи ППО задля захисту життя людей і недопущення руйнування експортного потенціалу нашої країни, від якого залежить продовольча безпека у світі.

Читайте також: Салліван: Ми не просто допомагаємо Україні у контрнаступі, а посилюємо її на майбутнє

При цьому сторони наголосили на важливості продовження пошуку шляхів допомоги Україні в експорті зерна на світовий ринок, зокрема в країни Глобального Півдня.

«Керівник Офісу Глави Української держави та радник Президента США з питань нацбезпеки також продовжили консультації стосовно довгострокових безпекових зобов'язань щодо України й обговорили процес укладення двосторонніх угод із країнами-партнерами в межах Спільної декларації про підтримку України, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі», - зазначають в ОП.

Окрім цього, співрозмовники обговорили реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського й можливості для проведення майбутнього Глобального саміту миру.

Керівник ОП також подякував США за пакет оборонної допомоги, оголошений вчора, який містить артилерію, ракети, боєприпаси, дрони та інші значні можливості, критично важливі для України в її контрнаступі.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

За інформацією Офісу Президента, Єрмак і Салліван також коротко обговорили підготовку українських пілотів на літаках F-16, яка має розпочатися найближчим часом, і реалізацію реформ у сферах боротьби з корупцією та верховенства права.

«Керівник Офісу Глави Української держави подякував президенту США Джозефу Байдену, його команді, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за допомогу й підтримку України в боротьбі за свободу, незалежність і спільні демократичні цінності», - підсумували в Офісі Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Андрій Єрмак обговорив з директором Офісу з національної безпеки при президентові Республіки Корея Чо Те Йонгом питання реалізації Української формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-