Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном актуальну ситуацію на фронті та дії Сил оборони з метою деокупації українських територій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Як зазначається, сторони також підбили підсумки саміту НАТО, який відбувся минулого тижня у Вільнюсі.

Керівник ОП високо оцінив погодження на полях саміту Спільної декларації про підтримку України, яка передбачає безпекові зобов'язання щодо нашої країни. Сторони обмінялися думками про початок переговорів щодо укладення в межах цієї декларації двосторонніх меморандумів про взаєморозуміння стосовно зобов'язань щодо України.

Читайте також: Єрмак та іноземні дипломати під час поїздки на ЧАЕС обговорили Формулу миру

Крім того, Єрмак поінформував співрозмовника про перебіг підготовки до нової зустрічі, що має продовжити консультації, які відбулися в червні в Копенгагені, щодо ключових принципів миру.

"Андрій Єрмак висловив подяку США, особисто Президенту Джозефу Байдену, його адміністрації, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за незмінно міцну підтримку України в боротьбі з російською тиранією та потужне лідерство в консолідації світу навколо прагнення нашої держави до справедливого закінчення війни", - наголосили в ОП.

Читайте також: Росіяни обстріляли з «Граду» селище в Запорізькій області, є постраждалі - Єрмак

Як повідомлялося, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Документ є рамковим і дає можливість для подальшого укладання двосторонніх угод з державами-гарантами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-