Зеленський подякував усім країнам, які ухвалили нові рішення на підтримку України

Зеленський подякував усім країнам, які ухвалили нові рішення на підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував всім міжнародним партнерам, які цього тижня ухвалили нові рішення на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

«Хочу подякувати всім країнам, які цього тижня ухвалили нові рішення на підтримку нашої держави, наших людей, наших військових, всіх громадян. Республіка Корея анонсувала збільшення допомоги Україні. Дякую! Азербайджан – гуманітарна допомога в галузі енергетики та розмінування. Дякую! Швеція – схвалено програму допомоги нашому відновленню. Стратегія до 2027 року. Дуже дякую! Японія – підписано угоду між Світовим банком та Україною про позику в розмірі 1,5 млрд доларів під гарантії Японії. Дякую! Австралія, Канада, Британія, США – санкції проти осіб, повʼязаних з агресією. Дякую! Сполучені Штати – пакет військової допомоги. Артилерія, снаряди, ППО – усе те, що нині так нам потрібно. Дякую! Німеччина – нове оборонне постачання для наших воїнів: танки, снаряди для артилерії, обладнання. Вдячний!», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Президент про одеського воєнкома: Звільненням ця історія не мала завершитися

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швеції представив Стратегію співробітництва у сфері відбудови та реформ в Україні на 2023-2027 роки, яка передбачає спрямування 6 млрд шведських крон (522,6 млн євро) на проєкти з відновлення України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-