Україна отримає $1,5 мільярда позики від Світового банку під гарантії Японії

Україна отримає $1,5 мільярда позики від Світового банку під гарантії Японії

Укрінформ
Україна отримає 1,5 млрд доларів позики від Світового банку під гарантії уряду Японії.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Україна отримає 1,5 млрд доларів позики від Світового банку під гарантії уряду Японії. Щойно відповідну угоду підписали Світовий банк і Мінфін під час нашої зустрічі з Віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем’єром Ірландії участь бізнесу у відбудові України

За словами Шмигаля, кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки.

"Загалом Група Світового банку спільно з партнерами мобілізували для допомоги Україні 34 млрд доларів. З них понад 22 млрд доларів уже надійшли до бюджету. Особливо вдячні за найбільший в історії Банку інвестиційний проєкт PEACE in Ukraine, який допомагає фінансувати соціальні виплати та пенсії. Цінуємо нашу тісну співпрацю та розраховуємо на подальші спільні проєкти для відновлення та розвитку України", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Бізнес оптимістично оцінює перспективи своєї діяльності - НБУ

Як повідомляв Укрінформ, до Києва в рамках свого першого офіційного візиту в Україну прибули віцепрезидент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані та віцепрезидент IFC в країнах Європи, Латинської Америки та Карибського басейну Альфонсо Гарсія Мора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-