Данілов: Завдання Росії — зробити штучний голод у світі

Данілов: Завдання Росії — зробити штучний голод у світі

Укрінформ
Багато країн зацікавлені в тому, щоб зерновий коридор працював. А завданням Росії є створення штучного голоду у світі, який спричинить продовольчу міграцію до Європи.

Про це, як передає Укрінформ, сказав в ефірі Українського Радіо секретар РНБО Олексій Данілов.

Коментуючи ситуацію щодо зернового коридору, Данілов назвав актом тероризму, коли країна-агресор погрожує знищувати цивільні судна, які йдуть із продовольством для країн, що потребують його.

Читайте також: Україна забезпечить продовольством інші країни попри вихід Росії із «зернової угоди» - Стратком

"Завдання Росії — зробити штучний голод у світі з урахуванням того, що наша продукція не буде постачатися в ті країни, які її потребують. І, таким чином, зробити велику хвилю продовольчої міграції саме в Європу. Ми розуміємо всі ці речі. Ми докладаємо максимально зусиль для того, аби розв'язати це питання. Найближчим часом ми всі побачимо рішення нашої країни", - зазначив секретар РНБО.

Він зауважив, що чимало країн зацікавлені у функціонуванні зернового коридору: "І Туреччина, і Китай, і багато інших країн зацікавлені в тому, щоб зерновий коридор обов'язково почав працювати".

Щодо використання інших шляхів постачання українського продовольства до країн, які його потребують, розглядається і дунайський напрямок, й інші шляхи постачання, навіть через країни Балтії, сказав секретар РНБО.

Читайте також: Штати в ООН: Росія не має жодних правових підстав зупиняти «зернову угоду»

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз та держави ЄС терміново розширити всі наявні шляхи для українського експорту зернових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-