Штати в ООН: Росія не має жодних правових підстав зупиняти «зернову угоду»

Штати в ООН: Росія не має жодних правових підстав зупиняти «зернову угоду»

Укрінформ
Заяви Росії про зупинення своєї участі в Чорноморській зерновій ініціативі не обґрунтовані жодними правовими підставами, Москва просто шантажує світ та водночас збільшує продажі власного збіжжя за високими цінами.

Про це заявила в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Давайте будемо відвертими, Росія не має жодних законних підстав для призупинення участі в цій угоді. Вони хочуть, аби ви повірили, що санкції заблокували їхній експорт, але це дуже далеко від істини – вони експортували більше зерна, ніж будь-коли раніше, і за вищими цінами», - заявила високопоставлена американська дипломатка.

Читайте також: Росія збирається оглядати всі судна у Чорному морі

Представниця США підкреслила, що Росія використовує Чорноморську ініціативу для шантажу: «Вона грає в політичні ігри, тримає людство в заручниках».

Томас-Грінфілд нагадала, що ООН, Туреччина й Україна публічно заявили, що прагнуть продовження зернової угоди.

«Світ явно прагне, щоби ця домовленість тривала. Тепер всі очі світу спрямовані на вас, на Росію»,- звернулася представниця США до російської делегації в залі.

Читайте також: Ердоган вважає, що переконає Путіна передумати щодо «зернової угоди»

Вона наголосила, що для Москви не пізно скасувати її рішення та продовжити, а також розширити та повною мірою реалізувати Чорноморську зернову ініціативу.

Як повідомляв Укрінформ, в ООН наголошують, що через припинення участі РФ в Чорноморській ініціативі та загрози судноплавству зростають ціни на продовольство по всьому світу, посилюючи енергетичну та фінансову кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-