Зеленський - про націоналізацію «Сенс Банку», позабюджетні кошти на ряд проєктів і зміну очільника МКІП

Зеленський - про націоналізацію «Сенс Банку», позабюджетні кошти на ряд проєктів і зміну очільника МКІП

Укрінформ
Президент запропонував главі уряду Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Шмигалем і щодо іншого питання, яке варто розглядати, зокрема, через призму справедливості. Бюджетні видатки. У час такої війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону. Очевидна річ. А кожен проєкт, який може бути реалізований коштом позабюджетних ресурсів, має бути реалізований коштом саме позабюджетних ресурсів", - зазначив Президент.

Зеленський підкреслив, що пошук позабюджетних коштів стосується проєктів різних галузей, зокрема, й культури. За його словами, музеї, культурні центри, символи, серіали є важливими, але зараз - інші пріоритети, тож на них необхідно знаходити позабюджетні кошти, а не державні.

Читайте також: У МКІП назвали кількість зруйнованих та пошкоджених армією РФ культурних пам’яток

"Отже, я запропонував голові уряду два кроки. Перший – знайти позабюджетні кошти на проєкти, які зараз справді потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. А друге: попросив Премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України", - повідомив Президент.

Він також розповів про важливе рішення Нацбанку щодо фінансової установи, яка працює в нашій країні та яка належить російським олігархам, котрі перебувають під санкціями в різних юрисдикціях.

Читайте також: Президент закликав уряд підтримати пропозиції НБУ щодо «Сенс Банку»

"Були застосовані санкції РНБО. І тепер буде правильним, щоб Кабінет Міністрів України невідкладно розглянув відповідні пропозиції Національного банку України та підтримав їх щодо цієї фінансової установи в інтересах вкладників, заради фінансової стабільності та елементарної справедливості", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський звернувся до всіх представників місцевої влади в Україні, наголосивши: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо й правильно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-