Рада закликала президентку Грузії помилувати Саакашвілі

Рада закликала президентку Грузії помилувати Саакашвілі

Укрінформ
Верховна Рада України звернулася до президентки Грузії Саломе Зурабішвілі та парламентів держав-членів Європейського Союзу щодо необхідності здійснити гуманітарний акт та помилувати третього главу Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, ухвалення відповідної постанови №9491 підтримали 285 парламентаріїв.

Так, український парламент закликає президента Грузії надати уповноваженому ВРУ з прав людини Дмитру Валерійовичу Лубінцю доступ до громадянина України Саакашвілі. 

Верховна Рада також звертається до президента Грузії з проханням здійснити гуманітарний акт та помилувати Саакашвілі, враховуючи його тяжкий фізичний стан.

Окрім того, ВРУ звертається до парламентів держав-членів Європейського Союзу з проханням ухвалити відповідні рішення та резолюції щодо необхідності здійснення главою Грузії помилування Саакашвілі, підтвердивши важливість дотримання міжнародних стандартів прав людини.

Читайте також: У правлячій партії Грузії виключають будь-які консультації з Україною щодо Саакашвілі

Як повідомлялося, 3 липня Міхеїл Саакашвілі в онлайн-форматі взяв участь у судовому засіданні. Було видно, як він сильно схуд під час перебування в лікарні.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення станом ув’язненого Саакашвілі та доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею. 6 липня посол Грузії залишив Київ у відповідь на вимогу керівництва України.

12 липня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що бригада польських лікарів розпочала у Тбілісі комплексне медичне обстеження Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-