У правлячій партії Грузії виключають будь-які консультації з Україною щодо Саакашвілі

У правлячій партії Грузії виключають будь-які консультації з Україною щодо Саакашвілі

Укрінформ
Голова правлячої партії Грузії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе заявив, що уряд виключає проведення консультацій з Україною щодо справи колишнього президента країни Михеїла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 1 канал.

Кобахідзе відреагував на рішення Києва відправити посла Грузії в Тбілісі для консультацій через ситуацію з Саакашвілі.

Він зазначив, що посол Грузії в Україні з першого дня повномасштбаного вторгнення РФ в Україну залишався в Києві, а крок української влади назвав «образливим та прикрим».

4 липня Міністерство закордонних справ України заявило, що уряд Грузії має припинити знущання над українським громадянином Михеїлом Саакашвілі та попросило посла Грузії повернутися до Тбілісі для вирішення питання.

Читайте також: Клімкін: Висилка посла Грузії з України є цілком логічним кроком

"У зв'язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі запропоновано повернутися до Тбілісі для консультацій для пошуку шляхів вирішення ситуації", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України запропонувало послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі повернутись у Тбілісі для проведення консультацій з урядом з метою пошуку шляхів вирішення ситуації з ув'язненим у Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

3 липня Саакашвілі в онлайн-форматі взяв участь у судовому засіданні. Він продемонстрував, як сильно схуд під час перебування у лікарні.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення станом ув’язненого Саакашвілі та доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-