Твіт Зеленського про НАТО був елементом воєнної дипломатії – Дмитро Кулеба

Твіт Зеленського про НАТО був елементом воєнної дипломатії – Дмитро Кулеба

Укрінформ
Заяву Президента Володимира Зеленського про те, що невизначеність НАТО стосовно запрошення України є ознакою слабкості Альянсу, слід розглядати як елемент воєнної дипломатії. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Твіт Президента стосувався не всіх рішень саміту, а лише конкретного речення про запрошення, а з'явився він, тому що ми завжди «б'ємося до кінця». І це був наш крок в рамках дипломатичної боротьби, деталі якої насправді ніхто зовні не знає. Але це було ще одне свідчення того, що Україна ніколи не здається, і в будь-якій ситуації б'ється до кінця, до отримання бажаного результату», - сказав Кулеба.

Він запевнив, що українська сторона продовжить роботу над отриманням запрошення приєднатися до НАТО

«Ми однозначно його отримаємо, я не маю в цьому сумнівів. Але події вівторка (заяву Президента Зеленського – ред.) треба розглядати саме через призму того, що у нас воєнна дипломатія. Ми боремося завжди», - наголосив міністр.

Читайте також: Зеленський провів нараду за підсумками саміту НАТО

За його словами, рішення саміту, які були комплексно ухвалені, зокрема про скасування ПДЧ для України, створення Ради Україна-НАТО, декларація «Групи семи» і оголошені у Вільнюсі пакети військової допомоги, свідчать про результативність такої боротьби. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 липня заявив, що у Вільнюсі без України обговорюються формулювання умов запрошення, навіть не членства в НАТО. Президент додав, що невизначеність – це слабкість, і він відверто обговорить це на саміті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-