Зеленський: Є сигнали, що у Вільнюсі обговорюють без України умови запрошення до НАТО

Зеленський: Є сигнали, що у Вільнюсі обговорюють без України умови запрошення до НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що у Вільнюсі без України обговорюються формулювання умов запрошення, навіть не членства в НАТО.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми цінуємо наших союзників. Ми цінуємо нашу спільну безпеку. І ми завжди цінуємо відкриту розмову. Україна буде представлена у Вільнюсі, на саміті НАТО. Бо це – повага. Але Україна теж заслуговує на повагу. Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України», - написав глава держави.

Він підкреслив, що це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України.

Читайте також: Саміт у Вільнюсі має надати чіткі перспективи для України в НАТО - прем’єр Норвегії

«Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про «умови» навіть для запрошення України… Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор», - наголосив Зеленський.

Президент додав, що невизначеність – це слабкість, і він відверто обговорить це на саміті.

Читайте також: Трюдо заявив про підтримку членства України в НАТО, «коли дозволять умови»

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі проходить саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-