Байден: Чекаю з нетерпінням, щоби відсвяткувати офіційне членство України в НАТО

Байден: Чекаю з нетерпінням, щоби відсвяткувати офіційне членство України в НАТО

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що особисто прагне приєднання України до Північноатлантичного альянсу та з нетерпінням чекає того дня, коли можна буде відзначити це разом із Президентом України.

Про це Байден сказав під час двосторонньої зустрічі з главою Української держави у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я з нетерпінням чекаю того дня, коли ми матимемо зустріч і святкуватимемо з вами офіційне членство в НАТО», - зазначив глава Білого дому.

Він подякував українській стороні за зусилля, які вона докладає й підкреслив, що Сполучені Штати будуть поруч. 

Крім того, Байден наголосив, що Україна вже тривалий час бореться проти російського вторгнення. «Важко в це повірити, вже понад 500 днів», - зауважив він, підкресливши, що український народ виявив надзвичайну хоробрість. За його словами, життєздатність, стійкість і цілеспрямованість України надихає та є прикладом для всього світу.

Байден наголосив, що Сполучені Штати докладатимуть усіх зусиль для підтримки України, яка протистоїть російській агресії.

Читайте також: Лідери G7 погодили на саміті НАТО декларацію про підтримку України

У цьому зв’язку він висловив розуміння щодо занепокоєнь з боку Києва, коли, наприклад, зброя надходить не так швидко. «Але я хочу запевнити, що Сполучені Штати роблять усе, щоби надати вам швидку допомогу в вашій боротьбі», - сказав він.

Байден також підкреслив, що глава Пентагону особисто перебуває в постійному контакті з главою Міноборони України, телефонує своїм колегам з інших країн і організовує надання підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася двостороння зустріч Президента України Володимира Зеленського з главою США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-