Україна стане членом НАТО попри вимоги Москви – Держдеп

Україна стане членом НАТО попри вимоги Москви – Держдеп

Укрінформ
У Держдепартаменті США заявили, що які б розрахунки та вимоги запобігти членству України в НАТО не були у Москви, вони будуть марними, і Україна зрештою приєднається до Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Міллер зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Москва вимагала зобов'язань щодо того, що Україна ніколи не вступить до НАТО, і Вашингтон "чітко дав зрозуміти, що це не обговорюється".

"Ми підтверджуємо це зобов'язання і сьогодні, і ми чітко дали зрозуміти, що Україна стане членом НАТО", – сказав Міллер.

За його словами, які б розрахунки не робив президент РФ Путін, "йому варто лише поглянути на допомогу (США - ред.) в галузі безпеки, яку вже надали Україні", зокрема на "допомогу в галузі безпеки", яку Україна "дуже добре використала на полі бою".

Читайте також: НАТО не може назвати дату вступу України з огляду на війну – Бербок

Водночас, відповідаючи на питання журналіста про те, що в Україні незадоволені тим, що на саміті у Вільнюсі Україна не отримала чіткого розкладу вступу в НАТО, Міллер висловив розуміння, додавши, що "на їхньому місці" американці "зверталися б з тими самими проханнями", що й українці, але прийняття України зараз би поставило США у стан війни з РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі проходить дводенний саміт НАТО, головними темами якого є зміцнення системи стримування та оборони Альянсу та продовження допомоги Україні.

Країни Групи семи сьогодні оголосять план щодо забезпечення довгострокової військової допомоги Україні, який покаже РФ, що "час не на її боці".

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-