Президент України та прем’єр Японії можуть зустрітися на полях саміту НАТО в Литві – ЗМІ

Президент України та прем’єр Японії можуть зустрітися на полях саміту НАТО в Литві – ЗМІ

Укрінформ
Київ і Токіо домовляються про зустріч Президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішідою у середу на полях саміту лідерів країн НАТО в Литві.

Про це повідомляє Kyodo з посиланням на джерела в японському уряді, передає Укрінформ. 

Очікується, що під час переговорів із Зеленським Кішіда висловить готовність посилити підтримку України у відбудові інфраструктури та економіки.

Ця зустріч двох лідерів має стати першою після участі Президента України у саміті Великої сімки в Хіросімі в травні. У червні Кішіда і Зеленський провели телефонну розмову.

Раніше Київ і Токіо домовилися про створення механізму комунікації і взаємодії для підтримки відновлення українських територій, постраждалих унаслідок російської агресії. Японія, зокрема, має намір поділитися з Україною досвідом і знаннями відбудови зруйнованих регіонів після потужного землетрусу та цунамі, яке уразило північно-східну частину країни у 2011 році.

Читайте також: Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала 14 спеціалізованих машин для піротехнічних підрозділів від Програми розвитку ООН та уряду Японії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-