Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО – Столтенберг

Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО, яка засідатиме 12 липня у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної з президентом Литви Ґітанасом Науседою пресконференції у понеділок у Вільнюсі перед початком саміту НАТО. 

"Ми також посилимо наші політичні зв’язки. Президент Зеленський приєднається до нас для інавгураційного засідання нової Ради Україна-НАТО", - сказав генсек альянсу.

За словами Столтенберга, завтра союзники також обговорюватимуть шлях України до членства в НАТО.

Очільник НАТО повідомив, що під час саміту буде прийнято рішення щодо багаторічного пакету підтримки України з метою забезпечення переходу з радянських техніки та стандартів до натівських, "щоб Збройні Сили України були повністю сумісні із союзниками. Також пакет включатиме допомогу у розмінуванні, забезпеченні медикаментами та пальним тощо.

Читайте також: Спікери шести парламентів закликали учасників саміту у Вільнюсі зобов'язатися взяти Україну в НАТО

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-