Зеленський: Україна повинна отримати чіткі гарантії безпеки, поки вона не в НАТО

Зеленський: Україна повинна отримати чіткі гарантії безпеки, поки вона не в НАТО

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності отримати чіткі гарантії безпеки на вільнюському саміті НАТО, поки Україна не приєдналася до Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю ABC News.

«Вільнюський саміт дуже важливий, – сказав він. – Немає єдності щодо технічного запрошення для України приєднатися до Альянсу. Це питання волі – знайти правильне формулювання й запросити Україну... Це було б важливим меседжем сказати, що НАТО не боїться Росії. Україна повинна отримати чіткі гарантії безпеки, поки вона не в НАТО».

Читайте також: Зеленський про вибори в США: Для нас важливо зберегти двопартійну підтримку

Це дуже важливо, наголосив він.

«За цих умов наша зустріч матиме сенс, інакше це чергова політика», – зазначив Зеленський.

Журналістка зауважила: «Звучить так, що ви навряд чи поїдете», на що Президент відповів: «Чому ж? Гадаю, ми зробимо багато роботи».

Читайте також: Стефанішина про участь Зеленського у саміті НАТО: Ніяких рішень ще не ухвалено

За його словами, Україна працює з партнерами над питанням щодо гарантій безпеки, щоб допомогти партнерам зробити певні висновки для майбутнього саміту НАТО, «і хотілося б, щоб усі рішення були прийняті під час саміту».

«У цьому випадку очевидно, що я буду там і робитиму все можливе, щоб прискорити це рішення, щоб домовитися з нашими партнерами, – додав він. – Я не хотів би їхати до Вільнюса заради забави, якщо рішення не будуть розроблені заздалегідь».

Читайте також: Держави НАТО перед самітом поспішають узгодити формат гарантій безпеки для України - Politico

Як повідомлялося, Президент Литви Гітанас Науседа висловив сподівання, що Президент України Володимир Зеленський приїде у Вільнюс, попри його попередження, що він не бачить сенсу їхати, якщо Києву не буде дано «сигнал» на зустрічі, і відіграє важливу роль у прийнятті рішень у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-