Посол Грузії підтвердив, що виїде з України через ситуацію із Саакашвілі

Посол Грузії підтвердив, що виїде з України через ситуацію із Саакашвілі

Укрінформ
Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі розповів про виклик до Міністерства закордонних справ у Києві напередодні через ситуацію зі станом здоров’я колишнього грузинського президента Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє Interpressnews, передає Укрінформ.

Грузинський посол підтвердив, що в МЗС України він зустрівся із заступником міністра, який попросив його покинути країну упродовж 48 годин для проведення консультацій щодо питання Саакашвілі.

«Ми, звичайно, погодилися, тому що це була вимога і прохання Президента України», — пояснив Закарашвілі.

Читайте також: У правлячій партії Грузії виключають будь-які консультації з Україною щодо Саакашвілі

Він додав, що пояснив Києву офіційну позицію Тбілісі, зокрема заперечення ним неналежного ставлення до експрезидента Грузії.

«Зазначено, що, зрозуміло, ця подія заважає розвитку двосторонніх відносин і, відповідно, створює певні проблеми, зокрема для комунікації», — сказав дипломат, додавши, що Грузія продовжить підтримку України в її війні проти Росії.

Читайте також: Санду закликала владу Грузії відпустити Саакашвілі за кордон

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 3 липня, Саакашвілі був присутній у онлайн-форматі на судовому засіданні. Він продемонстрував, наскільки сильно схуд під час перебування у лікарні.

Президент Володимир Зеленський висловив обурення діями грузинської влади щодо громадянина України Саакашвілі та доручив МЗС викликати посла Грузії в Києві та висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-