Злочини Росії проти українських дітей не є спонтанними чи випадковими - Штати в ООН

Злочини Росії проти українських дітей не є спонтанними чи випадковими - Штати в ООН

Укрінформ
Сполучені Штати звернули увагу ООН на злочини проти людяності, у тому числі проти дітей, які Росія чинить в Україні, назвавши це діями, які не можуть бути спонтанними або випадковими.

З такою заявою виступив у середу на засіданні РБ ООН посол США з особливих політичних питань Джеффрі ДеЛаурентіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Продовжуючи російську війну за вибором, військові збройних сил та посадовці РФ вчиняли злочини проти людяності, зокрема проти дітей. Представники російських військ вдавалися до страт українських чоловіків, жінок і дітей. Також разом з іншими російськими чиновниками депортували до РФ сотні тисяч українських цивільних, у тому числі дітей, яких насильно розлучили зі своїми сім’ями», - зауважив він.

При цьому представник США наголосив: «Ці дії не є випадковими або спонтанними – вони є частиною широкомасштабної й систематичної атаки на цивільне населення України».

Дипломат підкреслив, що російські війська продовжують атакувати місця, де явно перебувають діти, в тому числі, школи, лікарні та житлові будинки.

«Ця сувора реальність служить гострим нагадуванням про терміновість і необхідність зміцнення потенціалу міжнародної спільноти у сфері захисту дітей, а також про вкрай важливу необхідність для всіх держав поважати міжнародне право та принципи, закріплені в Статуті ООН», - зауважив представник США.

Читайте також: Україна в ООН: Російська армія стоїть в одному ряду з ІДІЛ, «Аль-Шабаб» і «Талібаном»

Як повідомляв Укрінформ, генсек ООН Антоніу Гутерреш схвалив рішення додати збройні сили РФ до глобального списку злісних порушників, що містяться в доповіді «Діти та збройний конфлікт» за вбивства і каліцтва дітей та атаки на школи та лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-