МЗС України рекомендувало послу Грузії повернутися у Тбілісі

МЗС України рекомендувало послу Грузії повернутися у Тбілісі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запропонувало послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі повернутись у Тбілісі для проведення консультацій з урядом з метою пошуку шляхів вирішення ситуації з ув'язненим у Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що на виконання доручення Президента 4 липня до Міністерства закордонних справ був викликаний посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі. Йому висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

«Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України. У зв’язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі було запропоновано повернутися до Тбілісі для проведення консультацій задля пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася», - повідомили в МЗС.

У міністерстві зазначили, що українська сторона наголосила на готовності невідкладно обговорити питання перевезення Саакашвілі в Україну для лікування та догляду.

Читайте також: ЄСПЛ відхилив позов Саакашвілі проти України щодо позбавлення громадянства

Як повідомлялося, 3 липня Михеіл Саакашвілі в онлайн-форматі взяв участь у судовому засіданні. Він продемонстрував, як сильно схуд під час перебування у лікарні.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення станом ув’язненого Саакашвілі та доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-