Зеленський доручив викликати посла Грузії до МЗС і висловити протест через стан Саакашвілі

Зеленський доручив викликати посла Грузії до МЗС і висловити протест через стан Саакашвілі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ викликати Посла Грузії в Україні і висловити йому рішучий протест через знущання над колишнім Президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це Зеленский повідомляє у Телеграмі.

"Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі. Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку", - зазначив Зеленський.

За словами Президента, сьогодні він доручив МЗС викликати Посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Читайте також: В ОП закликають звільнити Саакашвілі з незаконного ув'язнення

"Вкотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. І закликаю наших партнерів – звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя – це базова європейська цінність", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, ув'язнений колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі 3 липня з'явився на засіданні Тбіліського міського суду по відеозв’язку і продемонстрував свій стан.

Саакашвілі перебуває за гратами у Грузії з часу повернення до країни восени 2021 року після восьмирічної відсутності.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження в ув'язненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-