Зеленський закликає ЄС почати роботу над 12 пакетом санкцій проти Росії

Зеленський закликає ЄС почати роботу над 12 пакетом санкцій проти Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на початку роботи щодо 12 пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії, у тому числі проти «Росатому».

Про це він зазначив під час спільної з Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Увага світу, кожної країни, кожного лідера та конкретний, відчутний тиск на Росію – усе це комплекс дуже потрібних речей, щоб не допустити радіаційних інцидентів на ЗАЕС. Зокрема, вже зараз потрібно почати роботу над 12-им пакетом санкцій Євросоюзу», - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що росіяни минулого місяця підірвали Каховську ГЕС, спричинивши знищення одного з найбільших водосховищ у Європі й найбільший екоцид на континенті.

Наразі, за його словами, триває підготовка російськими терористами потенційного сценарію радіаційної катастрофи на найбільшій в Європі атомній станції, яку Росія окупувала та повністю контролює більше року.

Читайте також: Президент увів у дію рішення РНБО про санкції проти 190 фізичних та 291 юридичної особи

«Україна не розуміє, чому досі не запроваджено санкції проти компанії «Росатом»! Керівники, представники цієї компанії продовжують окуповувати Запорізьку АЕС і піддають ризику нашу загальну безпеку», - додав Президент.

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу 23 червня затвердила 11 пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів, спрямованих на посилення наявних санкцій ЄС проти Росії і припинення їх обходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-