На літній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили створення спецкомітетету з питань України

На літній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили створення спецкомітетету з питань України

Укрінформ
На літній сесії ПА ОБСЄ у Ванкувері ухвалено рішення про створення спеціального комітету з питань України для консультацій між парламентарями 57 країн-учасниць щодо допомоги українцям через вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України з посиланням на члена української делегації, народного депутата Павла Фролова.

“Вже у перший день літньої сесії парламентської асамблеї ОБСЄ у канадському Ванкувері було ухвалено важливе рішення про створення спеціального комітету з питань України для консультацій між парламентарями 57 країн учасниць з питань допомоги народу України через вторгнення РФ”, - повідомив Фролов.

У спеціальній резолюції, запропонованій українською делегацією, Асамблея закликала держави-члени ОБСЄ підтримати створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців, а також засудити російську державну ідеологію.

Крім того, Раді міністрів ОБСЄ рекомендували визнати Росію порушницею принципів і зобов’язань ОБСЄ і на цій підставі ігнорувати будь-яку її незгоду (право вето) щодо рішень по Україні відповідно до Празького документа ОБСЄ 1992 року.

Читайте також: В ОБСЄ обговорили дотримання принципів толерантності в українських медіа

Також повідомляється, що всі наступні рішення керівних органів Асамблеї про місце проведення сесій ПА ОБСЄ мають базуватись на забороні країни-господаря видавати візи російській делегації.

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі в понеділок, 3 липня 2023 року, відкриється Міжнародний центр з кримінального переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-