Євросоюз і надалі посилюватиме тиск на РФ у зв’язку із її агресією проти України

Євросоюз і надалі посилюватиме тиск на РФ у зв’язку із її агресією проти України

Резолюція
Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС, які в четвер розпочали у Брюсселі зустріч в форматі Європейської Ради, прийняли резолюцію по Україні, в якій висловили намір надалі посилювати тиск на Росію з метою послабити її спроможність продовжувати агресію проти України.

Як повідомляє Укрінформ, повний текст резолюції оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«Європейська Рада обговорила зусилля з подальшого посилення тиску на Росію з метою послабити її спроможність продовжувати агресивну війну, включаючи через застосування санкцій, їх повної та ефективної імплементації, та запобігання їх обминанню. У цьому контексті, вона (Європейська Рада – ред.) вітає ухвалення 11-го пакету санкцій. Європейська рада закликає законодавчі органи швидко завершити роботу над запропонованою Директивою (регуляторним документом – ред.) із застосування кримінальних проваджень та стягнень за порушення обмежувальних заходів Європейського Союзу», - йдеться у документі.

Читайте також: Росія має відчувати, що ціна терору для неї лише збільшуватиметься – Зеленський

Водночас, Європейська Рада засудила протиправні дії Росії та її поплічника, - Білорусі, що спрямовані проти мирного населення України.

«Європейська Рада рішуче засуджує російську протиправну депортацію або переведення до Росії та до Білорусі українських дітей та інших цивільних людей. Вона закликає Російську Федерацію і Білорусь негайно забезпечити їх (дітей) безпечне повернення», - наголошується в резолюції.

Читайте також: Прем’єрка Естонії: Єдина безпекова гарантія для України - членство в НАТО

Водночас, європейські лідери засудили триваючу допомогу російській агресії, що надходить від білорусі та Ірану.

"Білорусь має припинити дозвіл російським збройним силам використовувати власну територію, включаючи розгортання тактичної ядерної зброї. Іран має припинити постачання для Росії дронів", - йдеться у документі.

Читайте також: Польща бачить загрозу у переміщенні в Білорусь ядерної зброї та «вагнерівців» - євродепутат

В ухвалені резолюції Європейська рада окремо наголосила, що підтверджує свої зобовязання із посилання допомоги переміщеним особам, як в Україні, так і в Європейському Союзі, включаючи надання адекватної та гнучкої фінансової допомоги для країн-членів, на які лягає головний тягар витрат на медичне обслуговування, освіту та проживання біженців.

Як вже повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбувається черговий саміт ЄС, який першим питанням розглянув ситуацію в Україні та допомогу ЄС у дотриманні її права на самооборону проти російської агресії. У роботі саміту ЄС в режимі телеконференції взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-