Зеленський обговорив із президентом Гватемали можливі формати саміту Україна – Латинська Америка

Зеленський обговорив із президентом Гватемали можливі формати саміту Україна – Латинська Америка

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Гватемали Алехандро Джамматтеї військову співпрацю і можливі формати проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Телефонна розмова з президентом Гватемали Алехандро Джамматтеї. Скоординували зусилля перед майбутніми міжнародними заходами. Обговорили реалізацію Формули миру, можливі формати саміту Україна – Латинська Америка та безпекову співпрацю, зокрема підтримку України фахівцями й технікою для розмінування", - написав Президент.

Він висловив вдячність президенту Гватемали за ініційовану декларацію на підтримку України на Генеральній асамблеї Організації американських держав і за регіональне лідерство в Core Group зі створення спеціального трибуналу.

Читайте також: Президент Гватемали підтвердив беззаперечну підтримку України на зустрічі із заступником глави МЗС

Як повідомляв Укрінформ, президент Джамматтеї був першим лідером із країн Латинської Америки, який відвідав Україну торік у найважчі часи війни.

У травні цього року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба передав президенту Гватемали Алехандро Джамматтеї орден князя Ярослава Мудрого I ступеня, яким його нагородив глава Української держави Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-