ЄС не має «знижувати планку» щодо членства для України - МЗС Данії

ЄС не має «знижувати планку» щодо членства для України - МЗС Данії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен вважає, що ЄС не повинен "знижувати планку" щодо членства для України в питаннях корупції та демократії.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Як зазначив урядовець, в іншому випадку ЄС ризикує "імпортувати нестабільність".

Ларс Льокке Расмуссен сказав, що Данія підтримує членство України, Молдови, Грузії та країн західних Балкан в ЄС, але «геополітичні обставини» не виправдовують скасування реформ управління.

"Якщо ви не завершите процес реформування до того, як вступите, тоді може виникнути ризик уповільнення процесу згодом. І ми не експортуємо стабільність, ми ризикуємо імпортувати нестабільність. І тому так важливо наголосити на необхідності виконання критеріїв (для членства в ЄС - ред.)», - наголосив міністр.

Якщо до України буде особливе ставлення, то воно має бути у вигляді додаткової допомоги для того, щоб Київ відповідав стандартам ЄС, сказав він.

Читайте також: Президент: Мета цьогоріч – розпочати переговори щодо членства України в ЄС

Ми хочемо інвестувати, ми хочемо допомагати, ми хочемо бути якомога позитивнішими та допомагати деяким країнам, але ми не можемо опускати планку, зазначив урядовець.

Як повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбудеться черговий саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого знову буде ситуація в Україні та допомога ЄС у дотриманні її права на самооборону проти російської агресії.

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-