Україна цінує готовність Литви та Польщі допомагати на шляху до ЄС та НАТО – Шмигаль

Україна цінує готовність Литви та Польщі допомагати на шляху до ЄС та НАТО – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою наголосив, що українська влада цінує готовність Литви та Польщі допомагати на шляху до ЄС та НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр України Деніс Шмигаль написав у Телеграмі.

"Місце України в ЄС і НАТО. Про це говорили на спільних зустрічах зі Спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком, Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Президентом Польщі Анджеєм Дудою", - зазначив Шмигаль.

Співрозмовники скоординували кроки для реалізації цих цілей. Шмигаль підкреслив, що українська влада цінує готовність Литви та Польщі допомагати.

"Один із ключових секторів інтеграції — енергетичний. Литва та Польща допомогли нам вистояти важку зиму. Розраховуємо на сприяння в розширенні спроможностей експорту-імпорту електроенергії між Україною та ЄС", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Президент Литви: Прибув до Києва з меседжем, що місце України - в НАТО

Він подякував за допомогу в ліквідації наслідків теракту росії на Каховській ГЕС. А також за беззаперечну підтримку протягом повномасштабної війни. "Надійна та послідовна допомога друзів наближає нас до перемоги", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою безпекові питання, у тому числі активні дії українських воїнів на фронті, підготовку до саміту НАТО, євроінтеграцію і Формулу миру.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-