Ватикан може допомогти Україні визволенням полонених і поверненням дітей - Єрмак

Ватикан може допомогти Україні визволенням полонених і поверненням дітей - Єрмак

Укрінформ
Україна не покладає надій на посередництво Ватикану у переговорах з Москвою, натомість вітала б допомогу у визволенні полонених українців та поверненні українських дітей.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час зустрічі з журналістами, коментуючи намір спецпосланця Ватикану Маттео Зуппі відвідати Москву 29-30 червня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вітатимемо зусилля та будемо щасливі, якщо представник Папського престолу зможе допомогти нам у звільненні полонених з російського полону та поверненню додому незаконно депортованих українських дітей. Якщо мета місії інша - ми не потребуємо медіації з Росією. Маємо в цьому дуже поганий досвід, всі результати медіації з цією країною – нуль», - підсумував Єрмак.

Читайте також: У Ватикані 30 нобелівських лауреатів підписали декларацію за мир

Як повідомлялося, спеціальний посланник Папи Римського кардинал Маттео Дзуппі 28-29 червня перебуватиме з візитом у Росії у межах місії Ватикану з "досягнення справедливого миру" в Україні.

5-6 червня кардинал Маттео Дзуппі відвідав Україну. Зокрема, з Президентом Володимиром Зеленським він обговорив ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію у межах реалізації формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-