ЄС підтримує українську Формулу миру та просуватиме її у світі – Боррель

ЄС підтримує українську Формулу миру та просуватиме її у світі – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз підтримує українську «формулу миру» та просуватиме її у світі. 

Про це на прессконференції у Люксембурзі за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зрозуміло, що ми прагнемо миру. Ми продовжуватимемо глобальні контакти з метою пошуку тривалого миру для України у відповідності до принципів Хартії ООН. Ця зустріч (міністрів) є також важливим моментом для консолідації підтримки з боку наших глобальних партнерів. Ми підтвердили підтримку «мирної формули», запропонованої Україною, і шукаємо якомога ширшої підтримки для неї. Це буде велика робота для Європейської служби зовнішніх дій, а також для мене, щоб добитися підтримки для України по всьому світу, підтримки для справедливого, чесного та тривалого миру», - зауважив Боррель.

Читайте також: У Данії пройде зустріч щодо української Формули миру

Він додав, що після широкого обговорення ситуації в Україні та впливу на неї останніх подій у Росії міністри дійшли розуміння необхідності подальшої підтримки України та її збільшення. Така допомога має надалі зростати у всіх вимірах, особливо – у військовій сфері. 

«Ми були поінформовані про ситуацію на місцях міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, обговорили, як виконати зобов’язання та відповісти на негайні потреби як на короткий, так і на тривалий термін», - сказав високий представник ЄС. 

Він зауважив, що 24 тисячі українських військових уже пройшли тренування в рамках Допоміжної військової місії ЄС для України. Таким чином, кінцева мета місії - підготувати 30 тисяч українських військових до кінця року, за словами Борреля, «є цілком досяжною». 

Читайте також: ПАРЄ підтримала формулу миру Зеленського та вступ України до НАТО

«Наша підтримка (для України – ред.) очевидна. Ми будемо відігравати свою роль та робити свій внесок у надання Україні запевнень з безпеки на тривалу перспективу, щоб допомогти захистити себе, бути здатною стримувати потенційні акти агресії в майбутньому та протидіяти зусиллям із дестабілізації. Ми продовжуватимемо військову допомогу, щоб прискорити їх оборонне виробництво, через тренувальні місії та через передання технологій», - заявив Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні у Люксембурзі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, під час якої європейські урядовці розглянули питання продовження допомоги Україні в умовах дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Росії. Міністри обговорили ключові зовнішньополітичні пріоритети Євросоюзу напередодні зустрічі глав держав та урядів ЄС у форматі Європейської ради, що відбудеться наприкінці тижня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-