Політична криза в Росії була передбачувана і неминуча – Маляр

Політична криза в Росії була передбачувана і неминуча – Маляр

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр вважає, що політична криза в Російській Федерації була передбачувана і неминуча.

Як передає Укрінформ, про це Маляр написала в Телеграмі

За її словами, імперський похід за новими землями не може перекрити внутрішні проблеми в державі, а лише загострити, що і відбувається.

“Яку б державу вони не будували, в них всеодно виходить "Гулаг", який рано чи пізно бунтує і ії розвалює”, - наголосила Маляр. 

Заступниця міністра підкреслила, що війна в Україні показала найслабше місце російської імперії - страх перед правдою. Всі їх рішення базуються на брехні. 

“Вони завжди для царя створювали "повітряні замки" і самі в них вірили. Це така імперська особливість - роздувати власну велич та переоцінювати себе”, - зазначила Маляр.

Читайте також: Найближчі 48 годин визначать новий статус Росії – Подоляк

За її словами, “це їх наштовхнуло на геть неадекватне рішення - розв’язати війну з Україною без системних правдивих розрахунків власних спроможностей. Виключно амбіції та пиха”. 

“Ціна цього помилкового рішення - доля самої Росії. Вони воюють з нами, а знищують себе”, - підкреслила Маляр. 

За її словами, якщо дивитись глобально на це, як на еволюційний процес, то нежиттєздатна система запустила програму самознищення. “Ніякої конспірології чи світової змови у цьому немає. Це природні процеси”, - додала Маляр. 

“Вони у такому виді себе знищать як держава, а ми природно переможемо, бо еволюційно готові рухатись вперед. Ми нація, яка зараз на очах у всього світу створює новий тип культури. До нас - культура завжди програвала варварству. А ми доводимо, що можна бути сильними, захищати себе і залишатись цивілізованими”, - наголосила заступниця міністра оборони. 

Також Маляр підкреслила, що за Україною майбутнє, а за Росією — минуле, і додала, що події, які почались у Росії, слід розцінювати як неминучу деградацію російської держави. 

На її думку, для України це означає вікно можливостей, а українцям краще ставитись до цього обережно і готуватись до будь-яких сценаріїв.

Читайте також: Заколот Пригожина матиме наслідки для ведення війни РФ проти України - ISW

“Тому не розслабляємось. Працюємо далі на наше зміцнення та перемогу”, - закликала українців Маляр.

Як повідомлялось, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин напередодні, 23 червня, оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 

Президент Володимир Зеленський відреагував на заколот ПВК "Вагнер" проти російської влади і заявив, що наразі слабкість РФ очевидна. За його словами, Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-