До дипломатії з РФ ми не дійдемо, поки росіяни будуть на нашій території - Зеленський

До дипломатії з РФ ми не дійдемо, поки росіяни будуть на нашій території - Зеленський

Укрінформ
Російська Федерація розглядає можливість переговорів для замороження конфлікту і накопичення сил та подальше розширення своєї агресії.

Тому дипломатичні перемовини неможливі, допоки росіяни перебуватимуть на українській землі, заявив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції з лідерами африканських держав у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-які переговори керівництво Росії сприймає, як можливість накопичити силу і розширити агресію. Україна вже в цьому переконалася. Сьогодні я чітко сказав неодноразово на нашій зустрічі: допустити будь-які переговори з Росією зараз, поки окупант на нашій землі, це зморозити війну, заморозити все – біль і страждання», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому Росія била ракетами по Києву в день приїзду делегації з Африки

Зеленський підкреслив, що Росія довгий час намагалася обманути всіх з «Мінськом» і зараз намагається повернутися до своєї «старої примітивної тактики обману», проте, за його словами, обманути світ у Росії більше не вийде, а обманути Україну - неможливо.

«Припинення російського терору і виведення всіх російських військ з усієї території України – це те єдине, що здатне зупинити цю війну. Україні та всьому світу не потрібні ані заморожені конфлікти, ані тліючі війни. Мир потрібен», - сказав Президент, додавши, що мир – це реальне виведення військ рф з української території.

Водночас на питання, чи схиляють Україну до перемовин з РФ, Зеленський відповів: «Україна ж не схиляється (в оригінали «склоняється» - ред.), мені здається, усі це вже розуміють. У цілому Україна, як ніхто, хоче миру, більше за всіх, я в цьому впевнений, тому що війна на нашій території».

Читайте також: Зеленський у Києві зустрівся з представниками семи африканських держав

«Безумовно, ми не дамо нас використовувати російською федерацією. Тому формат має бути справедливий. До дипломатії з Росією ми не дійдемо, поки вони будуть на нашій території. Це і є про повагу до статуту ООН», - додав глава держави.

Як повідомлялося, у п’ятницю Україну з візитом відвідали Президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, Президент Республіки Сенегал Макі Салл, Президент Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, Прем’єр-міністр Арабської Республіки Єгипет Мустафа Мадбулі та спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба та Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-