Зеленський пояснив, чому Росія била ракетами по Києву в день приїзду делегації з Африки

Зеленський пояснив, чому Росія била ракетами по Києву в день приїзду делегації з Африки

Укрінформ
Президент Російської Федерації ранковим масованим ракетним ударом по Україні, зокрема Києву, де перебували лідери низки африканських країн, продемонстрував своє реальне зневажливе ставлення до всіх, хто докладає зусиль щодо відновлення миру в світі.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції з лідерами ПАР, Союзу Коморських островів, Єгипту, Замбії, Сенегалу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, цей день почався із чергової російської терористичної атаки проти України: крилаті та балістичні російські ракети сьогодні показали реальне ставлення, зневажливе, Росії до зусиль щодо відновлення миру і щодо усіх лідерів світу, які намагаються захистити світ від агресії. Росія є єдиним джерелом війни та єдиною причиною, чому наслідки цієї війни завдають шкоди усьому світу – різним народам на всіх континентах», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Кількість постраждалих унаслідок ракетного обстрілу на Київщині зросла до семи

Він наголосив, що ніхто не може відчувати свої кордони захищеними, а безпеку своїх людей гарантованою, поки Росія намагається зробити агресію і крадіжку чужих земель глобальною нормою.

Президент висловив переконання, що лідери африканських країн мають звернути увагу на ракетні удари росіян.

На його думку, такі удари, які були здійснені в час перебування іноземних гостей у Києві, свідчать про те, що або Путін не контролює свою армію та найманців, бо вони б’ють по лідерах інших держав, які після України планують їхати у РФ, або ж Путін є неадекватною людиною.

Читайте також: На Київщині внаслідок ракетного удару зросла кількість постраждалих

«Мені здається, тому що людина не готова бачити мир, хоче стерти і зруйнувати повністю державу Україна», - зазначив Зеленський, додавши, що Путін діє, як терорист. Тому постає питання, який може бути діалог і спілкування з цією людиною.

Як повідомляв Укрінформ, близько 11:00 16 червня російські війська завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами "Калібр" та аеробалістичними ракетами Х-47 "Кинджал". Напрямком атаки була Київщина. Силами ППО знищено 6 “Кинджалів”, 6 “Калібрів” і два розвідувальні БпЛА ворога.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-