Передача конфіскованих активів РФ Україні: Зеленський подякував сенаторам США

Передача конфіскованих активів РФ Україні: Зеленський подякував сенаторам США

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував сенаторам США за реєстрацію законопроєкту про передачу конфіскованих активів РФ Україні.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Другий вагомий міжнародний крок за сьогодні – це зареєстрований у Сполучених Штатах законопроєкт про конфіскацію та передачу нашій державі як репарацій активів російської держави – держави-терориста. Я дякую сенаторам США за потужну двопартійну підтримку цього питання про справедливість для України та всіх жертв російського терору", - зазначив Президент.

Читайте також: У Конгресі США представили законопроєкт про передачу конфіскованих активів РФ Україні

Він підкреслив, що у таких диктатурах, як російська, саме гроші є найвищою цінністю, а особливо для осіб, які обслуговують керівний режим або є фактично господарями державних структур.

"Коли свої гроші втратить і держава-терорист і всі російські особи, чия колаборація з Кремлем створила умови для російської агресії або які є публічним прикриттям для російських корупціонерів, тоді буде досягнута дуже важлива мета – вони відчують, що таке втрата", - сказав Зеленський.

За його словами, росіяни не поважають життя й не жаліють, коли втрачаються людські життя, адже російський панівний клас готовий витрачати людські життя сотнями тисяч, а от гроші вони жаліють, насамперед, ті, які привласнили.

"Свої активи вони цінують. Вони повинні їх повністю втратити, причому на користь саме тих, хто постраждав від їхньої агресії, від цієї терористичної війни на користь нашої держави, наших людей", - наголосив Президент.

Читайте також: Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

Як повідомляв Укрінформ, двопартійна група членів Конгресу США представила проєкт закону «Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців» (REPO), який передбачає виділення додаткової допомоги Україні за рахунок конфіскованих російських активів.

Проєкт закону передбачає надання президенту США повноважень конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в США, та передати їх на відбудову України. Він також забороняє передачу коштів російським організаціям, які перебувають під санкціями. Крім того, документ доручає президенту співпрацювати із союзниками й партнерами для створення міжнародного компенсаційного механізму з метою передачі Україні конфіскованих активів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-